Kütahya'nın yöresel yemekleri arasında yer alan çekme helva, mis gibi kokusu ve ağızda dağılan dokusu ile her zevke hitap eder. Anadolu'nun hemen hemen her yerinde aynı şekilde hazırlanan bu tatlı, Kütahya'nın yanı sıra Kastamonu şehrinde de önemli bir yere sahiptir. Hazırlaması 5, pişirmesi ise 15 dakika olan çekme helvayı yalnızca 3 malzeme ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Çekme helva yapımı için, kavrulmuş unun yağ ve şekerle buluşmasının ardından ezilmesi yeterlidir. Malzemeler hazırsa, nefis çekme helva nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.
Alternatif olarak cenaze, düğün gibi törenlerde sunulan un helvası ve Türk mutfağının gözdesi olan irmik helvası tarifini de deneyebilirsiniz. Yöresel yemekler sayfamızdan farklı kültürlerin meşhur yemeklerine göz atmayı unutmayın.
1 Porsiyon Çekme Helva Kaç Kalori?
Teşekkür ederiz.