Mıhla

Mıhla
30 Mart 2024

Van mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan mıhla, yağda pişirilmiş yumurta anlamına gelir. Bazı yörelerde 'mıhlı' olarak da bilinen bu yemek, kıyma, yumurta ve domates ile hazırlanır. Hem kahvaltılarda, hem de akşam yemeklerinde afiyetle tüketilebilir. Malzemeler hazırsa, Van usulü mıhla tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Mıhla için

Malzemeler

  • 2 adet soğan 
  • 300 gr kıyma 
  • 3 yumurta
  • 1 adet yeşil biber 
  • ½ adet domates 
  • 4 yaprak fesleğen 
  • 1 diş sarımsak 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı Tuz 
  • 1 çay kaşığı Pul biber 
Mıhla

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağı tavaya alınır. Isınan yağa piyazlık doğranmış soğan eklenerek kavrulur. 
  2. Ezilmiş sarımsak ve biberler ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. 
  3. Renk almaya başladıklarında kıyma eklenerek pişirilir.
  4. Domatesler küp küp doğranarak ilave edilir, karıştırılır. 
  5. Birkaç dakika sonra kıyılmış fesleğen eklenir ve kaşıkla yumurtalara yer açılır. Her yumurta haznesine yumurta kırılır ve kapağı kapatılarak beyazları pişirilir. 
  6. Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo