Uluborlu Böreği

Uluborlu Böreği
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Uluborlu Böreği için

Malzemeler

  • 500 gr kemiksiz et
  • 2 soğan
  • 4 yufka
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Uluborlu Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Eti soğanla birlikte robotta çekin ya da satırla kıyın. Tuz, karabiber ve çok az su ilave edip yoğurun.
  2. Yufkayı dörde kesin. Her bir üçgenin ortasına bir miktar et yerleştirip bohça şeklinde kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. 
  3. Sacı ısıtın. Börekleri önlü arkalı pişirip tereyağı ile yağlayın. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Lezzetine doyamayacağınız çarşaf böreği tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo