Kayısılı Muhallebi

Kayısılı Muhallebi
18 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kayısılı Muhallebi için

Malzemeler

  • 6 su bardağı taze kayısı suyu
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı su
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta

Üzeri için:

  • 5 kayısı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
Kayısılı Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Nişasta ve unu 2 kaşık suda ezin. Yumurta, şeker, nişastalı karışım ve taze sıkılmış kayısı suyunu tencereye alıp mikserle malzemeleri birbirine yedirene kadar çırpın.
  2. Kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın.
  3. Muhallebiyi mikserle çırparak soğutun. Şekilli kalıpları hafif ıslatın ve muhallebiyi paylaştırın. Buzdolabında iyice katılaşana kadar (1 gece) bekletin.
  4. Kayısıları ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Tavaya alıp şekeri ekleyin. Kısık ateşte çevirerek pişirin. Soğumaya bırakın. Muhallebilerin üzerlerini kayısı ve fıstıkla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo