Türk mutfak kültüründe oldukça önemli yere sahip olan baklava yeri gelir misafirliğe giderken hediye olur, yeri gelir bayramın vazgeçilmez tatlısı olur. Gıdaların mutfak kültürünün sürdürülmesinde ve yaşatılmasında muhakkak oldukça önemli yeri vardır. Türk mutfak kültürü için de baklava oldukça önemli yere sahiptir. Bir çoğumuzun hayır diyemediği baklava özel günlerimizde ağzımızı tatlandıran neşemizi arttıran tatlıların vazgeçilmezidir. Peki son zamanlarda sık sık duyduğumuz soğuk baklava nedir? Nasıl yapılır? Normal baklavadan farkı nedir? Tüm bu soruların cevabı ve başka yerde bulamayacağınız eşsiz tarif sizlerle.
Soğuk baklavanın temelinde baklava yufkası, süt ve çikolata yatmaktadır. Tabi içerisinde antep fıstığı ya da cevizi olmazsa olmazlarındandır. Normal baklavaya göre daha fazla rağbet görmesinin sebebi ise baklavaya nazaran daha az şekerli olması ve daha hafif olmasıdır. Soğuk baklavanın şerbeti, su ve şeker yerine sütten oluşmaktadır. Bu nedenle daha hafiftir. Ayrıca kalorisi de normal baklavaya nazaran daha düşüktür. Bu nedenle soğuk baklava son zamanlarda sıklıkla tercih dilmekte ve karşımıza çıkmaktadır. İşte soğuk baklava tarifi:
Farklı çeşitleri olan Antep fıstıklı kuru baklava ve cevizli baklava tarifine göz atmayı unutmayın.
Şerbet için:
Arası için:
Üzeri için:
Lakin YORUM 12 Haziran 2021, 21:10
Beğen (1)
Yanıtla
Serra SORU 08 Nisan 2024, 13:48
Lezzet Dergisi SORU 08 Nisan 2024, 16:41
Beğen (0)
Yanıtla
Beğen (0)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.