Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynir Tatlısı için

Malzemeler

  • Yarım kg tuzsuz peynir
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
  • Frenk üzümü
  • Toz Antep fıstığı
Peynir Tatlısı

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz peynir tatlısında. Bir tencerede su, limon dilimi ve toz şekeri birlikte kaynatın. Bir kaba tuzsuz peynir, yumurta, toz şeker, pirinç unu, tereyağı, kabartma tozu ve unu alıp yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Krema sıkma torbasına hamuru aktarın ve yağlı kağıt serili tepsiye hamurdan sıkın. Önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Hafif ılınınca şerbete atıp bekletin. Vanilyalı dondurma, toz Antep fıstığı ve frenk üzümü ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo