Orman Meyveleri Reçeli

Orman Meyveleri Reçeli
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Orman Meyveleri Reçeli için

Malzemeler

  • 500 gr ahududu
  • 500 gr frambuaz
  • 500 gr çilek
  • 1 buçuk kg toz şeker
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
Orman Meyveleri Reçeli

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin reçel tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Orman meyvelerini ayıklayıp yıkayın ve süzün. Tencereye alıp üzerine şekeri dökün ve meyvelerin suyunu bırakması için 5-6 saat bekletin. Kısık ateşte meyveler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın. Reçel kıvamını alınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Kavanozlara alıp ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Kapaklarını kapatın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo