Lor Tatlısı

Lor Tatlısı
18 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Lor Tatlısı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr tuzsuz lor peyniri
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
Lor Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. 
  2. Lor peynirini geniş bir kaseye alın. Yumurtaları ekleyip mikserle çırpın. Şeker, un, pirinç unu, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. 
  3. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun ve yağlanmış tepsiye şekilli olarak aralıklı sıkın. 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. 
  4. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek dökün ve 1 saat beklettikten sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.
Servis Önerisi

Lor tatlısını servis yapmadan önce mutlaka 1 saat dinlendirin. Birkaç saat dinlenen tatlı şurubunu çok daha iyi çekeceği için çok daha lezzetli olacaktır.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo