Kadayıf Tatlısı

Kadayıf Tatlısı
05 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 38 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kadayıf Tatlısı için

Malzemeler

  • 500 g tel kadayıf 
  • 250 g tereyağı 
  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • 1.5-2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker 
  • 4 su bardağı su 

Üzeri için

  • Hindistan cevizi rendesi 
Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır

Ağzınızı sulandıracak kadayıf tatlısı tarifi...
  1. Kadayıf için 100 g eritilip ılınmış tereyağını ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Tepsinin dibine bu karışımdan sürün. 
  2. Çiğ kadayıftan bir miktar alarak düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya ceviz içi serpin. Sonra bir ucundan tutup burarak sarın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilip ılınmış tereyağı sürün. Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün.
  3. Kadayıfı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yüzeyi kızarana kadar pişirin. Aynı tepside ters düz ederek 10 dakika daha diğer yüzünü pişirin. 
  4. Şerbeti için şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın. Yoğun bir kıvam alınca ocaktan alın. 
  5. Kadayıfı fırından çıkartın. 5 dakika sonra, hazırladığınız sıcak şerbeti üzerine eşit dağılacak şekilde dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerine Hindistan cevizi serperek servis yapın.

    Yumuşacık muhallebili kadayıf tatlısı tarifi için tıklayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo