Fıstıklı Kadayıf Lokmaları

Fıstıklı Kadayıf Lokmaları
15 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fıstıklı Kadayıf Lokmaları için

Malzemeler

  • 400 gr tel kadayıf
  • 200 gr tereyağı
  • 400 gr Antep fıstığı içi

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu ya da gül suyu
Fıstıklı Kadayıf Lokmaları

Nasıl Yapılır

Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin kaplarının tabanına paylaştırın. Üzerine havan tokmağı ile bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin. Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin. Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağı dökün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkarıp kağıt havlu üzerine dizin. Şurup için şeker ile suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Portakal suyu ya da gül suyu ile tatlandırıp fıstıkları ilave edin ve birkaç dakika pişirin. Fıstık karışımını kaşık yardımı ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo