Cevizli Ve Fıstıklı Baklava

Cevizli Ve Fıstıklı Baklava
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Cevizli Ve Fıstıklı Baklava için

Malzemeler

  • 1 kg sert buğday unu
  • 3 yumurta
  • 10 gr tuz
  • 50 gr buğday nişastası
  • 1 kg sadeyağ
  • 250 gr iri kırılmış Antep fıstığı içi
  • 250 gr iri kırılmış ceviz içi

Şerbeti için

  • 750 gr toz şeker
  • 350 ml su
Cevizli Ve Fıstıklı Baklava

Nasıl Yapılır

Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Unu tezgah üzerine alın. Ortasını çukurlaştırın. Bu boşluğa 3 yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ekleyip hamuru yoğurun (orta sertlikte bir hamur olması gerekiyor). Hamuru uzun rulo şekline getirip 75 gramlık parçalar kesin. Hamurları yuvarlayıp elinizle bastırarak yassılaştırın. Üzerine nişasta serpip hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açın. Birkaç dakika bekletip hamurların her birini kopmayacak şekilde olabildiğince incelterek açın. Yufkaların aralarına sadeyağ sürüp Antep fıstığı ve ceviz içi serperek üst üste dizin. Keskin bir bıçakla dilediğiniz şekilde dilimler kesin. Üzerine kalan eritilmiş sadeyağı gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp üzerine şerbeti gezdirerek ekleyin. Şerbeti çekene kadar bekletin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo