Ballı Revani

Ballı Revani
10 Şubat 2023

Şerbetinde bal kullanılan ballı revani, bayram sofralarının vazgeçilmezi olacak niteliktedir. 

Dilerseniz klasik revani tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Revani için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için

  • 3 bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı süzme bal
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Ballı Revani

Nasıl Yapılır

Ayçiçeği yağı, yumurta, şeker ve sütü derin bir kapta çırpın. Un, irmik, karbonat ve ceviz içini ilave edip çırpın. Geniş kenarlı ısıya dayanıklı cam bir kabı yağlayıp karışımı aktarın. 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Şerbeti için su, bal ve şekeri kaynatın. Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Revaniyi fırından alıp, sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 1 saat dinlendirin. Antep fıstığı ve frambuazla süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo