Bal Kabağı Reçeli

Bal Kabağı Reçeli
03 Aralık 2024

Hazırlayan: Selin Hıdır

Bal kabağı reçeli, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hafif tatlı ve aromatik yapısıyla çay saatlerinde, kahvaltılarda veya tatlılarda kullanılabilir. İçerisindeki baharatlar ve bal kabağının doğal tatlılığı, bu reçeli özel kılar. İşte bal kabağı reçeli tarifi:

Kızılcık reçeli tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon bal kabağı reçeli kaç kaloridir?

Bir porsiyon bal kabağı reçeli 250 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bal Kabağı Reçeli için

Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 750 gr toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3-4 adet karanfil
Bal Kabağı Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Bal kabağını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. 
  2. Doğranmış bal kabağı parçalarını geniş bir kaba koyun ve üzerini toz şekerle kaplayın. 
  3. İyice karıştırıp kabın üstünü kapatın ve 1-2 saat bekletin. 
  4. Şekerle bekletilen bal kabağını bir tencereye aktarın, üzerine su ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. 
  5. Bal kabağı iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. 
  6. Yumuşayan bal kabağı ve koyulaşan şerbetin üzerine limon suyu, tarçın ve karanfil ekleyin. 
  7. Reçelin kıvamı koyulaştığında ocaktan alın. 
  8. Kıvamı kontrol etmek için bir çay tabağına birkaç damla reçel damlatın ve soğuyunca kıvamını kontrol edin. 
  9. Reçeli kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın. 
  10. Soğuduktan sonra bal kabağı reçelini kahvaltılarda, tatlılarda veya yoğurtla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo