Torta Caprese

Torta Caprese
01 Şubat 2023

Torta Caprese, İtalyan'ın en lezzetli tatlılarından biridir. Ülkemizde çok fazla duyulmasa da, dünyanın birçok yerinde tüketilmektedir. Ana malzemeleri çikolata ve bademdir. İsmini Capri adasından alan bu tatlının yapımında un kullanılmamaktadır. Listedeki malzemeler hazırsa, torta caprese nasıl yapılır birlikte görelim.

Belçika mutfağından çikolata soslu waffle, İngiliz mutfağından kayısı crumble ve Fransız mutfağından vogue tatlısı tarifini denemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 14 Kişi Kaydetti
Torta Caprese için

Malzemeler

  • 200 gram çiğ badem veya 1 çay bardağı badem unu
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı damla çikolata veya bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı beyaz çikolata (küçük parçalara ayrılmış)
  • 7-8 adet vişne (isteğe göre)
Torta Caprese

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak çiğ bademleri suyun içerisine koyarak 1-2 saat bekletin.
  2. Bekleme süresinin ardından bademleri 10 dakika kadar kaynatın.
  3. Ilıyan bademlerin kabuklarını güzelce soyun ve fırına yerleştirerek 20 dakika kurutun.
  4. Bademleri rondodan un haline gelinceye kadar çektirin.
  5. Kek için, şeker ve yumurtayı bir kaba alarak 10 dakika çırpın.
  6. Bu esnada tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  7. Eriyen karışımı, şekerle yumurtanın olduğu kaba ekleyerek karıştırın.
  8. Un haline getirdiğiniz bademleri, vanilyayı ve yarım yemek kaşığı kabartma tozunu da ekledikten sonra iyice karıştırın.
  9. Tadını hafifletmek için vişne veya birkaç damla badem aroması da ilave edebilirsiniz.
  10. Karışımı fırın tepsisine döktükten sonra, üzerine beyaz çikolata parçaları serpiştirin.
  11. 170 dereceli fırında, 20-25 dakika pişirin. Pişirme işleminin ardından soğumasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo