Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolatalı Pasta için

Malzemeler

Kek için

  • 120 gr yumurta akı
  • 100 gr şeker
  • 140 gr yumurta sarısı
  • 60 gr un
  • 20 gr pudra şekeri
  • 20 gr çekilmiş fındık
  • 40 gr acı kakao
  • 60 gr eritilmiş tereyağı

Ganaj için

  • 60 ml süt
  • 30 ml krema
  • 50 gr tereyağı
  • 25 ml glikoz
  • 200 gr parçalanmış çikolata
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Üzeri için

  • 80 gr toz şeker
  • 30 gr acı kakao
  • 50 gr krema
  • 50 ml su
  • 60 gr toz jelatin
Çikolatalı Pasta

Nasıl Yapılır

Kek için yumurta aklarını şekerle çırpın. Yumurta sarısını azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Kakao, un, pudra şekeri ve fındığı harmanlayıp yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın. Son olarak eritilmiş tereyağını karışıma ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili kek kalıbına aktararak 200 dereceye ayarlanmış fırında 8-9 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Süt, krema ve glikozu sos tenceresinde kaynatıp küçük parçalara ayrılmış çikolataların üzerine dökün ve eriyinceye kadar karıştırın. Tereyağını ekleyip 30 dakika serin bir yerde bekletin. İçine damla çikolata ekleyip karıştırın. Keki enine 3 eşit parçaya ayırın. Aralarına krema yayıp üst üste yerleştirin. Üzerine ve kenarlarını da krema ile sıvayıp buzdolabında bekletin. Sos için, şeker, kakao, krema ve suyu bir sos tenceresinde karıştırıp ısıtın. Toz jelatini 2-3 yemek kaşığı suyun üzerine serpiştirin ve birkaç dakika beklettikten sonra kakaolu karışıma ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Sosu, her tarafını kaplayacak şekilde pastanın üzerine dökün ve servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo