Şeftali Pestili

Şeftali Pestili
25 Ağustos 2023

Yazın en sevilen meyvesi ile pestil yapmaya ne dersiniz? Şeftlali ile hazırladığınız pestili tüm sene boyunca tüketebilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftali Pestili için

Malzemeler

  • 4 orta boy şeftali
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • ½ limon suyu
  • Kıvam için;
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
Şeftali Pestili

Nasıl Yapılır

  1. Şeftaliler yıkanır, kabukları soyulur ve dilimlenerek tencereye alınır.
  2. Şeker, su ve limon suyu eklenir.
  3. Yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Soğuk su içerisinde nişasta karıştırılır ve tencere içerisinde alınır.
  5. Kıvam aldıktan sonra blenderdan geçirilir.
  6. Yağlı kağıt serili tepsilere ince şekilde serilir.
  7. 2-3 gün güneş altında kurutulur.
  8. Kuruyan pestil yağlı kağıtlardan ayrılarak şekillendirilir.
  9. Serin ortam da muhafaza edilir.
Servis Önerisi
  • Türk kahvesi yanında servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Şeftali pestilinin dışını toz hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz. 
  • Topak oluşmaması için soğuk su ile nişastanın iyi çözündüğüne emin olun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo