Panna Cottalı Ayvalı Pelte

Panna Cottalı Ayvalı Pelte
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Panna Cottalı Ayvalı Pelte için

Malzemeler

  • 10 g toz jelatin
  • 350 ml krema
  • 150 ml süt
  • 50 g toz şeker
  • 1 paket vanilya

Ayvalı pelte için:

  • 2 büyük boy ayva
  • 2 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 kahve fincanı buğday nişastası

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Panna Cottalı Ayvalı Pelte

Nasıl Yapılır

  1. Sos tenceresinde kremayı, sütü ve şekeri ısıtın. 1 çay bardağı soğuk suda jelatini karıştırın. Çok kısık ateşte jelatini eritin. Ocaktaki ısınan kremalı karışıma erittiğiniz jelatini ilave edin. Jelatin iyice kremalı karışımla birleşince vanilyayı ekleyin. Karışımı kaynatmadan ocaktan alın. Tatlıyı servis kaselerine paylaştırın. Oda ısısında soğumaya bırakın.
  2. Ayva peltesi için kabuğunu soyduğunuz ayvaları rendeleyip tencereye aktarın. Üzerine 1 su bardağı suyu, şekeri ve tarçını ilave edin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Pişen ayvaları ocaktan alın, blenderda ezin. Tekrar tencereye aktarın. 1 bardak soğuk suda inceltilmiş nişastayı ilave edin. Sürekli karıştırarak pelte kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alın. Ilınınca soğuyan panna cotta tatlısının üzerlerine paylaştırın. Üzeri için ceviz içini, tereyağını ve şekeri bir tavaya aktarın. Karamelleşinceye kadar kavurun. Tatlıların üzerlerine paylaştırıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo