Büyük boy nardan bir tanesini elinize alın. İçini pelte ile dolduracağınız bir kase oluşturacak şekilde enine kesin (Yani 1/4’lük bir bölümünü kesmiş olacaksınız).
Diğer narı da aynı şekilde kesin.
1 çay bardağı kadar nar tanesini daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kalan narın suyunu sıkarak 1 çay bardağı kadar nar suyu elde edin.
Çikolatayı benmari usulü eritip, kase şekline getirdiğiniz narların iç yüzeyine döküp her tarafına dağılmasını sağlayın. Oda ısısında donması için bekletin.
Bu arada nar suyunu tencereye alın. Üzerine 2 çay bardağı suyun içinde incelttiğiniz nişastayı ve şekeri ekleyin. Kısık ateşte, muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp, ayırdığınız nar tanelerini ilave edin. Pelteyi arada bir kaşıkla karıştırarak kabuk bağlamadan ılınmasını sağlayın. Ilınınca nar kaselerinin içine dökün.
Teşekkür ederiz.