Karamelize Muzlu Yulaf

Karamelize Muzlu Yulaf
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Karamelize Muzlu Yulaf için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 4 muz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı yulaf
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi sütü
  • 2 cm kalınlığında rendelenmiş taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 2 yemek kaşığı file badem

Karamelize Muzlu Yulaf

Nasıl Yapılır

  1. Hindistan cevizi yağı ve balı bir tavaya alarak eritin. Muzlardan iki tanesini dilimleyip tavaya ekleyin. Bir tatlı kaşığı tarçını ilave edip muzların rengi dönene kadar yaklaşık 2 dakika çevirerek pişirin. Kalan muzları bir çatal yardımıyla ezin.
  2. Ayrı bir kapta yulaf, Hindistan cevizi sütü, kalan tarçın, zencefil, vanilya esansı ve ezdiğiniz muzları ilave edip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili bir fırın kabına dökün. Üzerine ballı muzları dizip file badem serpin.
  3. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo