İncirli Milföy Tatlısı

İncirli Milföy Tatlısı
28 Kasım 2024

Milföy hamurunun çıtır dokusu, labne peynirinin hafif kremamsı tadı ve incirin doğal tatlılığı bir araya geliyor!

Tarif: Yıldız Öz Samaha (Şef)

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
İncirli Milföy Tatlısı için

Malzemeler

  • 4 adet milföy hamuru
  • 6-7 adet incir
  • Yarım kase labne peyniri
  • 2 kaşık pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için:

  • Pudra şekeri
İncirli Milföy Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını tezgaha alıp beş dakika bekletin. 
  2. Bıçak yardımıyla hamurları kare şeklinde keserek kenarlarından katlayın. 
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek katladığınız hamurları üzerine yerleştirin. 
  4. Ardından hamurların kabarmasını engellemek için orta kısma bir çatal yardımıyla mini delikler açın. 
  5. Bir kaseye labne ve pudra şekerini alarak karıştırıp bir kaşık yardımıyla hamurların orta kısmına eşit miktarda paylaştırın. 
  6. Dilimlediğiniz incirleri harcın üzerine dilediğiniz gibi yerleştirin. 
  7. Daha sonra yumurta sarısını kenarlarına sürün. 
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. 
  9. Fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo