Çilekli İrmik Helvası

Çilekli İrmik Helvası
14 Şubat 2023

Kek, çikolata sosu ve taze çilek suyu ile hazırlanan, çilekli irmik helvası, aromatik tatlar sevenler için idealdir. Özellikle yaz aylarında tüketilen çilekli irmik helvası tarifi için, detaylara geçebiliriz.

Videolu anlatımıyla nefis irmik helvası tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilekli İrmik Helvası için

Malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı taze çilek suyu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya

Kek hamuru için

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 buçuk su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 çorba kaşığı kakao

Süslemek için

  • Çikolata sosu
Çilekli İrmik Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Kek için yumurta ve tozşekerini mikserle iyice çırpın. Sıvıyağını ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyip karışıma ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırıp yağlanmış bir fırın tepsisine dökün.
  2. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. 
  3. İrmikli tatlı için süt, taze çilek suyu, vanilya ve irmiği çırpıp bir tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.
  4. Servis kasesi ya da şekilli kek kalıbının tabanını kek parçaları ile elinizle bastırarak şekil verin. Üzerine irmikli tatlıyı yayın. Buzdolabına alıp 2-3 saat bekletin. Çikolata sosunu gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo