Ayvalı Pancar Reçeli

Ayvalı Pancar Reçeli
25 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ayvalı Pancar Reçeli için

Malzemeler

  • 500 g ayva
  • 500 g pancar
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı gül suyu (Yemeklik)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 karanfil
  • 1 tarçın çubuğu
  • Bir tutam tuz
Ayvalı Pancar Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Pancarların ve ayvaların kabuğunu soyun. Kabuğunu soyduğunuz pancarları küpler halinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Pancarları 10 dakika haşlayın.
  2. Ayvaları da aynı şekilde doğrayın. Haşlayıp süzdüğünüz pancarlar ile küp doğradığınız ayvaları başka bir tencereye aktarın. Üzerine şeker serpin, tarçını, karanfilleri, tuzu da ekleyin. En son suyu ve gül suyunu dökün. Orta ateşte şekerin erimesini sağlayın. Sonra ateşi kısın, yarım saat pişirin. İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza alıp buzdolabında saklayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo