Ananaslı Soğuk Tatlı

Ananaslı Soğuk Tatlı
20 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ananaslı Soğuk Tatlı için

Malzemeler

Tabanı ve üzeri için

  • 2.5 su bardağı rondodan geçirilmiş yulaflı bisküvi
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

Dolgusu için

  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 75 g tereyağı
  • 100 g krem peynir
  • 500 g küp doğranmış ananas
Ananaslı Soğuk Tatlı

Nasıl Yapılır

  1. Tabanı için rondodan geçirilmiş yulaflı bisküviyi geniş bir karıştırma kabına alın. Eritilmiş tereyağını ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşip toparlanıncaya kadar karıştırın. Karışımın yarısını kare bir fırın kabının tabanına yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  2. Dolgusu için pudra şekeri ve tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Krem peyniri ve küp doğranmış ananası ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı, soğuyan bisküvili tabanın üzerine yayın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
  3. Kalan bisküvili karışımı ananaslı harcın üzerine yayın. 4 saat buzdolabında dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo