Şeftalili Ve Yaban Mersinli Kek

Şeftalili Ve Yaban Mersinli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftalili Ve Yaban Mersinli Kek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı un 
  • 1/2 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı vanilya 
  • Bir tutam tuz 
  • 100 g tereyağı 
  • 1 adet büyük boy yumurta 

Şeftalili ve yaban mersinli kek üzeri için 

  • 1/2 su bardağı toz şeker 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı nişasta 
  • 200 ml krema 
  • 2 adet şeftali 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • 1 yemek kaşığı esmer toz şeker 
  • 1 küçük kutu yaban mersini
Şeftalili Ve Yaban Mersinli Kek

Nasıl Yapılır

Yumuşacık ve nefis şeftalili ve yaban mersinli kek tarifi;

  1. Küp şeklinde doğradığınız soğuk tereyağını ve toz şekeri mutfak robotuna alıp krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 
  2. Yumurtaları bir tutam tuzla birlikte çatalla çırpın. Yumurtalı karışımı, unlu karışımı ve tereyağlı karışımı birleştirerek bir hamur oluşturun. 
  3. Hamuru 20 cm çapında kelepçeli bir kalıbın içine ve kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Buzluğa kaldırıp 10 dakika kadar bekletin. 
  4. Bu arada şeftalileri dilimleyin. 
  5. Üzeri için şekeri ve yumurtayı çırpın. Kremayı, unu ve nişastayı ilave edip biraz daha çırpın. 
  6. Buzdolabında beklettiğiniz hamurun içine dilimlenmiş ve limon suyu sürülmüş şeftalileri yerleştirin. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar esmer toz şeker serpin. 
  7. En son hazırladığınız sosu dökün, yaban mersinlerini de gelişigüzel serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirin. 

Lezzetli yaban mersinli şeftalili gevrek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo