Muzlu Ters Kek

Muzlu Ters Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Muzlu Ters Kek için

Malzemeler

  • 4 muz

Sos için

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı esmer toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın

Kek için

  • 1.5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı elma suyu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 8 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Muzlu Ters Kek

Nasıl Yapılır

  1. Muzları soyup boyuna dilimleyin. Dilimlediğiniz muzları dikdörtgen bir fırın kabının tabanına yerleştirin. Sos için, tereyağı, esmer toz şeker ve tarçını bir tavaya alın. Sürekli karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp fırın kabına dizdiğiniz muzların üzerine dökün. Şekerli muzları ılınması için kenara alın.
  2. Kek için,  geniş bir karıştırma kabında un, kabartma tozu, toz şeker ve tuzu harmanlayın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarını bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla 4-5 dakika çırpın. Elma suyu ve vanilya özünü ekleyip çırpmaya devam edin. Eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırın. Unlu karışımı yavaşça ekleyip bir spatula yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  3. Ayırdığınız yumurta aklarını ayrı bir karıştırma kabına alarak 2-3 dakika çırpın. Unlu karışıma ilave edip bir spatula yardımıyla karışıma yedirin. Hazırladığınız kek harcını şekerli muzların üzerine dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 205 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Keki geniş bir servis tabağına ters çevirerek alın. 20 dakika daha dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo