Maden suyu ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Ayçiçek yağı ve suyu ilave edip çırpmaya devam edin. Elediğiniz un, kakao, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı yağladığınız bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Üzeri için, kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. İri parçalara böldüğünüz çikolatayı ilave edip karıştırın. Kekinizin üzerine bir çatal yardımıyla delikler açın. Sosu kekin üzerine gezdirin. Kek sosu çektiğinde üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.