Çilek Kremalı, Çikolatalı Mini Kekler

Çilek Kremalı, Çikolatalı Mini Kekler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilek Kremalı, Çikolatalı Mini Kekler için

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • ¾ çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı vanilya

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • 300 gr çilek
  • 150 gr beyaz çikolata
Çilek Kremalı, Çikolatalı Mini Kekler

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Ortası delikli muffin kalıplarını yağlayın. Bir kasede tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Yumurtaları teker teker ekleyip yedirin. Kuru malzemeleri ayrı bir kapta harmanlayın. Süt ve yoğurdu başka bir kasede çırpın.
  3. Kuru ve sıvı karışımı azar azar sırayla ekleyip karıştırın ve yağlanmış olan kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  4. Kekleri ılınması için ızgara teli üzerine alın. Kremayı sos tenceresinde ısıtın. Doğranmış çikolata parçalarını ekleyip eritin.
  5. Çikolata tamamen eriyince soğuması için bir kenara alın. Çilekleri yıkayıp blender yardımıyla püre haline getirin.
  6. Süzgeçten geçirip çekirdeklerinden ayırın. Soğumuş kremaya ekleyip karıştırın. Kremayı keklerin üzerine döküp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo