- Puding için, toz şeker ve nişastayı bir sos tenceresinde harmanlayın. Yavaşça sütü ekleyin. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Yumurta sarısını bir kasede çırpın. Kaynayan sütlü karışımdan bir kepçe kadar alarak yumurta sarısına ilave edin edin.
- Ilınan yumurta sarısını tencereye ekleyin. Kabarcıklar oluşuncaya kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın.
- Beyaz çikolata, limon suyu, tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Ilındıktan sonra bir kaseye alın. Üzerini streç filmle sarıp bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Keki için, yumurtaları bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla 4 dakika çırpın. Yumurtalar köpürmeye başladığında toz şekeri ilave edip şeker tamamen eriyinceye kadar çırpmaya devam edin.
- Buğday unu, kabartma tozu ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin. Süt ve tereyağını bir sos tenceresine alın.
- Tereyağı tamamen eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Vanilyayı ilave edip ocaktan alın. Karışımı hafif ılındırıp yumurtalı karışıma ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Yuvarlak bir fırın kabına kenarlarından sarkacak şekilde yağlı kağıt serin. Hazırladığınız harcı kaba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından alıp üzerine ince kıyılmış fındık ve toz şeker serpin. Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan keki ortadan ikiye kesin. Fındıklı kısım üstte olacak şekilde ortasına hazırladığınız beyaz çikolatalı pudingi sürün. Üzerini fındıklı parça ile kapatarak servis yapın. Afiyet olsun.
Öğle molalarında veya akşam yemeklerinden sonra sunabileceğiniz beyaz çikolatalı puding tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.