Armutlu Sünger Kek

Armutlu Sünger Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armutlu Sünger Kek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 40 ml bal
  • 2 orta boy armut
  • 190 gr un
  • Kayısı reçeli
Armutlu Sünger Kek

Nasıl Yapılır

Ayçiçeği yağı ve şekeri mikserle çırpın. Bal ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ekleyip çırpın. Armutların kabuğunu soyup ince dilimler şeklinde doğrayıp hamura ekleyin. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kalıbına doldurup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kayısı reçeli sürün. Dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo