Derin bir yoğurma kabına sırasıyla tereyağı,
yumurta, yoğurt, tuz ve suyu aktarın. Unu azar azar ekleyip kulak memesi
yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini
nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Dinlenen
hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın.
Bezelerin her birini, un ve
nişasta karışımı serperek 35-40 cm çapında yufkalar halinde açın.
Yufkaların üzerine 3-4 yemek kaşığı ceviz içi serpiştirin.
Yufkanın bir
ucunu, yufkanın yarısına gelecek biçimde üstüne katlayın. Diğer ucunu da
katlanan ucuna değecek biçimde yine yufkanın üstüne katlayın.
Böylece bir
dikdörtgen elde etmiş olacaksınız. Daha sonra yufkanın iki ucundan tutarak
büzüştürüp buruşturun.
Buruşturulmuş uzun yufkayı bir bıçakla 10-12 cm
uzunluğunda parçalar halinde kesin. Her bir hamur parçasının uçlarını iki
parmağınız arasında sıkıştırarak yapıştırın.
Hazırladığınız hamurları bol
yağda kızartın. Kızarttığınız hamurları süzerek alıp kenarları yüksek bir
kaba koyun.
Diğer tarafta su ve şekeri bir tencereye
aktarıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve ocağın altını
kısın.
Kısık ateşte 7 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sıcak hamurları
soğuk şerbetin içine atıp 15-20 dakika beklettikten sonra servis yapın
(İsterseniz üzerine dövülmüş ceviz içi serpiştirebilirsiniz).
Çıtır çıtır mafiş tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.