Ballı Profiterol

Ballı Profiterol
30 Kasım 2020

Dünyanın en sevilen tatlılarından biri haline gelen evde profiterol nasıl yapılır sorusuna buradan ulaşabilirsiniz. Profiterol hamuru nasıl yapılır diye merak edenler için profiterol hamuru tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Profiterol için

Malzemeler

Hamuru için

  • 250 ml su
  • 175 gr un
  • 110 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 5 gr tuz
  • Bal

Muhallebisi için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
Ballı Profiterol

Nasıl Yapılır

  1. Muhallebi için gerekli olan tüm malzemeyi derin bir kaba alın ve çırpın. Karışımı tencereye aktararak ocakta pişirin ve soğumaya bırakın.
  2. Hamur için su ve tereyağını bir tencereye alın. Yağ eriyip hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alıp unu ekleyin ve iyice yedirene kadar yaklaşık 5 dakika karıştırın.
  3. Tekrar ocağa alarak kokusu çıkana kadar kavurun ve ocağı kapatın. Ilındıktan sonra yumurtaları tek tek yedirerek kırın.
  4. Sıkma torbasına alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  5. Soğuyan muhallebiyi hamur toplarının içine doldurup üzerine bal dökün. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo