Sarma Baklava
30 Ekim 2021

Tadına doyamayacağınız harika bir baklava tarifi.. 👨🏻‍🍳

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sarma Baklava için

Malzemeler

  • Hazır Yufka (1 paket)
  • Ceviz, Badem, Fıstık (200 gram)
  • Sütü alınmış tereyağı (Ghee Butter)
  • Yarım kilo şeker
Sarma Baklava

Nasıl Yapılır

  1. Yarım kilo şekere, yarım kilo su ekleyelim ve ocağa koyalım. Kaynamaya başladıktan sonra, içerisine çeyrek limon atıp 10 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Yufkaları bir şişi araya alacak şekilde koyalım ve 4/3'lük kısmını katlayıp tereyağını yufkaya sürelim.
  3. Daha sonra fıstık, ceviz veya badem üzerine serpiştirelim. Yuvarlak bir şekilde yufkanın ucu açık kalacak şekilde saralım.
  4. Aynı işlemi bütün yufkalara 4'er kez yaparak tepsiyi dolduralım. En son tereyağını tüm tepsiye gezdirelim. Yufkaları bıçak yardımıyla istediğimiz boyutlarda keselim.
  5. Tepsiyi 180 dereceli fırında 15 dakika pişirelim. Pişen tatlının üzerinde soğuk şerbeti gezdirelim. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo