Herle Tatlısı
25 Ağustos 2022

Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş tatlı tariflerinden herle tatlısı. 

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Herle Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 75 gram süzme bal
  • 80 gram tereyağ
  • 75 gram üzüm pekmezi
  • 100 gram kaymak (sunum için)
  •  50 gram file badem (sunum için)
Herle Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. İrmik tereyağı ile yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavrulur.
  2. Daha sonra unu eklenir kokusu çıkana kadar yaklaşık 5 dakika irmikle kavrulmaya devam edilir.
  3. Bal ve pekmez ekledikten sonra 5 dakika daha kıvam alması için kavurmaya devam edilir.
  4. Şekil vermek için kaşık veya kalıp kullanılabilir.
  5. File bademi hem içinde hem sunum için kullanabilirsiniz. Kaymak ile servisi tercih edilir Afiyet Olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo