Biri çiğ köfte mi dedi 😊Etli, su ile şişirilmemiş, acımadan acısı eklenmiş, lavaşı ile evde hazırlanmış nefis bir çiğ köfte.. Paylaşımın aldığı beğeni ve yorumlar tarifini de getirtir mi acaba🧐
Biber salçası, domates salçası (biberden daha fazla)
Bol miktarda isot
Çok az kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, yenibahar
Tuz
2 su bardağı buz
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğan
Üzeri için:
Nar ekşisi
Limon
Çiğ Köfte
Nasıl Yapılır
Buz ve yeşillikler hariç malzemeler sinide harmanlanır ve yoğurulur.
15-20 dakika yoğurduktan sonra yarım bardak buz ilave edilir, yaklaşık 15 dakika yoğurulur.
Ardından tekrar yarım bardak buz ilave edilir ve 15 dakika daha yoğurulur. Aynı işlem iki bardak buz bitene kadar sürdürülür.
Yoğurma işlemi avuç içi, bilekten bastırıp, ezerek uzatarak yapılır.
Bulgurun diriliği gidince yeşillikler de eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
Yoğurma işlemi rahat en az iki saat sürmektedir.
Arada tadım yapılarak baharat, salça, tuz ilavesi yapılabilir. .
İyice yoğurulan çiğ köfte bir gece dolapta bekletilir.
Evde yapılan lavaşın içine çiğ köfte yayılır. Nar ekşisi ve limonlu sos yapılıp gezdirilir.
İçine yeşillik ve soğan koyulup rulo sarılır. İsteğe göre bütün yada dilimlenerek servis edilir. Lavaş istenmeyen avuç içi ile sıkarak şekillendirebilir. Afiyetle ❤️
Teşekkür ederiz.