Lor Peynirli Kraker

Lor Peynirli Kraker
19 Eylül 2022

Öğr. Dyt. Özge Uğur @thinktofit okuyucumuzdan lezzetli ve sağlıklı bir ara öğün tarifimiz var. Tam buğday unu ile hazırlanan krakerleri, lor peyniri ile lezzetlendiriyoruz. Atıştırmalık olarak sunulan lor peynirli krakerleri, diyet menülerine de ekleyebilirsiniz. Lor peynirli kraker nasıl yapılır sorusu için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak keten tohumlu kraker ve kolay zeytinyağlı kraker tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lor Peynirli Kraker için

Malzemeler

  • 2. 5 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 damla limon suyu
  • 1 yumurtanın sarısı
Lor Peynirli Kraker

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta sarısı haricinde tüm malzemeler karıştırıp yoğurun.
  2. Buzdolabında yarım saat bekletilen hamuru 3 eşit parçaya bölün.
  3. Her bir bezeyi düz bir zeminde yaklaşık 1 cm kalınlığında merdane ile açın.
  4. Bıçakla hamurun kenarları kesilerek kare bir parça oluşturun.
  5. Bıçakla eş dikdörtgenler oluşturun.
  6. İster düz ister sarmal şeklinde tepsiye dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo