Biberli Ekmek

Biberli Ekmek
21 Ekim 2020

Lezzetli hamur işi Hatay-Antakya yöresine ait. Kahvaltılarda, çay saatlerinde, akşam yemeklerinde tadına doyum olmuyor. Çabuk da bayatlamıyor. Denemediyseniz de mutlaka yapın derim. Aileniz ve misafirleriniz çok sevecekler.

Farklı bir versiyonu olan tepside biberli ekmek tarifine de mutlaka göz atın.
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberli Ekmek için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz maya yada yaş maya
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Un aldığı kadar (Yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğuruyoruz)

Hamurun üzeri için:

  • 3-4 Çorba kaşığı susam
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 baş orta boy soğan
  • 1 fincan sıvı yağ
  • İsteğe göre acı pul biber
Biberli Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip mayalandırıyoruz.
  2. Karışım mayalanınca diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırıyoruz.
  3. Unumuzu hamur ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar ekliyoruz.
  4. Hazırlanan hamurumuzu yaklaşık 40 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
  5. Üst harcın hazırlanması; Soğanları blanderdan geçiriyoruz.
  6. Sonra kalan malzemelerimiz susam, biber salçası ve yağımızı da ekleyerek karıştırıyoruz
  7. Biberli ekmeğin yapılışı; Fırın tepsimizi yağlayıp hamurumuzdan lokma parçalar alarak avuç büyüklüğünde tepsimize koyuyoruz.
  8. Parça hamurların üstlerine hazırladığımız salçalı harçtan eşit şekilde koyarak üstlerine yayıyoruz.
  9. İsterseniz hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre açıp, üzerine harcı yayabilirsiniz. Piştikten sonra dilimleyerek servis edersiniz.
  10. Önceden 180° ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  11. Soğuyunca üstüne sıkmak için isterseniz dilimlenmiş limonla servis ediyoruz. AFİYET OLSUN!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo