Tavuklu Bohça Kebabı

Tavuklu Bohça Kebabı
25 Ocak 2022

Merhaba bugün tadını çok beğendiğim bir bohça kebabı tarifi bırakıyorum sizlere :) 

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tavuklu Bohça Kebabı için

Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet yufka

Beşamel sosu için:

  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri
Tavuklu Bohça Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak soğanları doğrayıp sıvıyağ da kavuruyoruz. Daha sonra küp küp doğradığımız tavuk göğsünü, patatesleri, havucu, bezelyeleri koyup karıştırıyoruz.
  2. Ardından domatesleri kesip ilave ediyoruz. Salça, tuz ve karabiberi koyup çok az su ilave edip 15 dk pişiriyoruz. Ocaktan alıp ılınmasını bekliyoruz.
  3. 1 yufkayı 4 eşit parçaya bölüp derin bir kaseye hamurun bir parçasını yerleştirip içine harcımızı koyuyoruz. Güzelce kapatıp ters çevirip yağladığımız borcama koyuyoruz.
  4. Ardından beşamel sosu hazırlıyoruz margarin sıvıyağı bir tavaya koyup unu ilave ediyoruz.
  5. Güzelce kokusu çıkınca sütü ilave edip karıştırıp tuzunu da koyuyoruz.
  6. Daha sonra borcamdaki hamurların üzerine güzelce yayıyoruz. Ve 180 derecede Beşamel sosu kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Daha sonra üzerine kaşar peyniri koyup tekrar kızartıyoruz ve kebabımız hazırdır. <3
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo