Tavuk Şiş
21 Ekim 2023

Artık dışarda tavuk şiş yeme özlemine son verdik, istediğimiz zaman evde şipşak yapabiliriz. Çok çabuk pişiyor tavuk zaten. Mümkünse balkonda yapın evin içi duman altı olmasın. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tavuk Şiş için

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
Tavuk Şiş

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tavuk göğüslerini yıkayıp suyunun süzülmesini bekliyoruz.
  2. Daha sonra tavukları küp küp doğruyoruz ve üzerine yağını tuzunu ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Vakit varsa bu karışımda 2-3 saat bekleyelim iyice içine çeksin.
  4. Sonra tavukları çok sıkı olmayacak şekilde işlere diziyoruz ve ızgarada pişiriyoruz.
  5. Piştikten sonra afiyetle yiyoruz, ellerimize sağlık afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo