Fırında Tavuk Baget

Fırında Tavuk Baget
21 Nisan 2021

Akşama şöyle sofraları şenlendirecek güzel bir tavuk baget yapmaya ne dersiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyim. Hadi buyurun mutfağa alalım sizleri yemek bizi bekler.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırında Tavuk Baget için

Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 5-6 adet patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon, köri, kırmızı biber (Ben çerkez biberi kullanıyorum çok güzel lezzet veriyor)
  • Arzu edilen baharatlar
Fırında Tavuk Baget

Nasıl Yapılır

  1. Tavuklar güzelce yıkanır içleri iyice pişsin diye üzerlerine bıçakla kesikler atılır suyu süzülsün diye süzgece alınır.
  2. Patateslerin kabukları soyulur halka halka doğranır ve geniş bir karıştırma kabına alınır üzerine suyu süzülen tavuklar da koyulur.
  3. Sıvı yağ tuz ve diğer baharatlar eklenerek iyice karıştırılır.
  4. Karıştırılan tavuk ve patatesler fırın tepsisine dizilir.
  5. 250 derecede ızgara ayarında fırına koyulur.
  6. Bir yüzü pişen tavuklar ve patatesler çevrilir diğer yüzü de pişince fırından çıkarılır.
  7. Arzu edildiği gibi servis edilir. Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo