Kabak Çorbası
06 Mayıs 2021

Pratik, az malzemeli, ekonomik, lezzetli bir çorba tarifi.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kabak Çorbası için

Malzemeler

  • 6 tane küçük boy kabak
  • 2 tane küçük boy soğan
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz zerdeçal
  • Dereotu
Kabak Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye zeytinyağı koyulur. Zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış kabak ve soğan koyulur, karıştırılır.
  2. Tencerenin kapağı kapatılır, ocak kısık ayara alınır, ara ara karıştırarak kabak ve soğan yumuşayıp suyunu bırakana kadar pişirilir.
  3. Kabağın üzerine su koyulur. (Sulu bir kıvam seviyorsanız su miktarını arttırabilirsiniz.)
  4. Kabaklar ocağın kısık ayarında tamamen yumuşayana kadar pişirilir. Kabaklar yumuşadıktan sonra ocaktan alınır.
  5. Kabağın içerisine baharatlar koyulur ve blenderde  çekilir.
  6. Kabak çorbası servis tabağına alınır, üzerine dereotu koyularak servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo