Sebzeli Kavurma

Sebzeli Kavurma
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sebzeli Kavurma için

Malzemeler

  • 500 gr koyun kuşbaşı
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım domates
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 1 pırasa
  • 3 mantar
  • 4 sivri biber
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Sebzeli Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. Koyun butunun etlerini keskin bir bıçak yardımıyla kemiklerinden ayırarak kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  2. Eti tavaya alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Sarımsak dişlerini bütün olarak ete ekleyin.
  3. Tuz, karabiber ve kekik ilave edip eti kendi yağıyla kısık ateşte kavurun. 
  4. Domates, kabak, havuç, mantar ve pırasaları temizleyip iri iri doğrayın. Kavrulmakta olan ete ekleyip karıştırın. 5-6 dakika daha pişirip ateşten alın. 
  5. Sivri biberleri közleyin. Sebzeli kavurmayı servis tabaklarına paylaştırıp közlenmiş sivri biberle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dana etiyle hazırlayabileceğiniz nefis sebzeli et kavurma tarifine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo