Pancarlı Ve Balkabaklı Fasulye

Pancarlı Ve Balkabaklı Fasulye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pancarlı Ve Balkabaklı Fasulye için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 pancar
  • 300 gr bal kabağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tavuk suyu
Pancarlı Ve Balkabaklı Fasulye

Nasıl Yapılır

  1. Fasulyeleri bir gün öncesinden suda ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Soğanı kıyıp ayçiçeği yağında kavurun.
  2. Fasulyeleri ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Fasulyeleri diri kıvamda haşlayın.
  3. Pancarı ve bal kabağını ceviz büyüklüğünde doğrayın ve tencereye ilave edin. Tuzu ve baharatını ekleyip tatlandırın.
  4. Üzerini örtecek kadar tavuk suyu ilave edin. Pancar ve balkabağı pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Türk mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan güveçte kuru fasulye tarifine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo