Kremalı Ispanak Sote

Kremalı Ispanak Sote
05 Kasım 2024

Ispanak ve kremanın uyumuyla hazırlanan Kremalı Ispanak Sote, yumuşacık dokusu ve zengin lezzetiyle sofralarınıza renk katacak bir yan yemek! Et, tavuk veya balık yemeklerinin yanında sunabileceğiniz bu pratik tarif, hem hafif hem de besleyici. İşte kremalı ıspanak sote tarifi:

Havuç Sote tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Kremalı ıspanak sote kaç kaloridir?

Bir porsiyon Kremalı ıspanak sote 160 kaloridir?

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kremalı Ispanak Sote için

Malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan 
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı krema
  • Tuz ve karabiber
Kremalı Ispanak Sote

Nasıl Yapılır

  1. Kremalı ıspanak sote tarifi için öncelikle ıspanakları iyice yıkayın ve saplarını kesin. Yaprakları iri parçalar halinde doğrayın.
  2. Geniş bir tavada tereyağını veya zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun, ardından sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
  3. Doğranmış ıspanakları tavaya ekleyin. Ispanaklar yumuşayıp suyunu bırakana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Fazla suyu varsa süzün.
  4. Kremayı tavaya ekleyin ve kısık ateşte ıspanaklarla iyice karışana kadar pişirin. Kıvamı koyulaşana kadar 2-3 dakika daha pişirin. İsteğe göre tuz ve karabiber ekleyin.
  5. Kremalı ıspanak soteyi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Kremalı ıspanak sote, özellikle ızgara et, tavuk veya balık gibi ana yemeklerle harika bir uyum sağlar. Ayrıca kremalı dokusu, pilav veya makarna ile de güzel bir uyum yakalar.
  • Servis etmeden önce üzerine parmesan, kaşar peyniri veya mozzarella rendeleyerek fırında hafifçe eritip daha lezzetli bir sunum yapabilirsiniz.
  • Ispanak sotenizi çıtır ekmek dilimleri üzerine sürerek sıcak meze olarak da ikram edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Ispanak pişerken oldukça fazla su bırakabilir. Bu yüzden, ıspanakları pişirdikten sonra fazla suyunu süzün ya da suyunu çekene kadar kavurun, böylece kremanın kıvamını koruyabilirsiniz.
  • Soğan ve sarımsak kremalı sosun tadını dengeleyen lezzetlerdir, ancak fazla kullanımı ıspanağın tadını bastırabilir. Özellikle sarımsağı ölçülü eklemeye dikkat edin.
  • Çorba veya sulu kremalardan ziyade daha kıvamlı yemeklik krema kullanın. Taze krema, yemeğe daha yoğun bir doku kazandırır ve kesilme riskini azaltır.
  • Üzerine rendeleyeceğiniz peynirin tadını arttırması için servisten hemen önce eklemeniz yeterli. Peyniri fazla eritmeden sunarsanız hem dokusunu korur hem de daha güzel görünür.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo