- Pırasaları temizleyip kıyın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Pırasaları yumuşayana kadar haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın.
- Tavuk etini tel tel ayırın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Beyaz peyniri ufalayın. Maydanozu temizleyip kıyın.
- Yumurtalar, peynir, un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi çukur bir kaba alıp karıştı rın. Pırasa, taze soğan ve tavuk etini ekleyip harmanlayın.
- Hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
- Mısır özü yağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ilave edip sık sık çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
- Sos için, tereyağını tencerede eritip mısır nişastasını ekleyin. Devamlı karıştırarak kavurun. Sütü azar azar ekleyip yedirin.
- Köri ve tuzla tatlandırıp ocaktan alın. Kızarmış köfteleri ilave edip üzerine maydanoz serpin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yaklaşık 30 dakika da hazırlayabileceğiniz klasik pırasa köftesi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.