Peynirli Taze Fasulye Güveç

Peynirli Taze Fasulye Güveç
01 Haziran 2021

Diyet listelerine ekleyebileceğiniz nefis bir tarif ile karşınızdayız. Etsiz güveç tarifi arayanlar için, peynir ile harmanlanmış bol malzemeli taze fasulye güvecini öneriyoruz. Krema, soya sosu, mantar ve tereyağı ile lezzetlendirilen güveci, fırına attıktan sonra size yalnızca pişmesini beklemek kalıyor. Peki, peynirli taze fasulye güveci nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, ev yapımı peynirli taze fasulye güveç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı tatlar denemek isteyenler için tereyağlı sarımsaklı karides güveç ve nefis etli güveç tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Peynirli Taze Fasulye Güveç için

Malzemeler

  • 750 g taze fasulye (Börülce fasulye)
  • 1/4 su bardağı tuzsuz tereyağı 
  • 1 adet soğan (İnce doğranmış)
  • 8 adet mantar (İri doğranmış) 
  • 1/3 su bardağı un
  • 1 su bardağı çırpılmış krema
  • 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı soya sosu 
  • 225 g taze kaşar peyniri (Rendelenmiş)
  • 1 su bardağı karamelize edilmiş soğan
Peynirli Taze Fasulye Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Büyük bir tencerede kaynattığınız suya tuz ilave edin ve fasulyeleri hafif diri kalacak şekilde 7-8 dakika haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzün ve soğuk sudan geçirerek kenara alın.
  2. Büyük bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin. Doğranmış soğan ve mantarları ekledikten sonra arada karıştırarak 5-7 dakika soteleyin.
  3. Unu karışımın üzerine serpin ve birlikte kavurun. Daha sonra kremayı karıştırarak ilave edin.
  4. Ardından tavuk suyunu ekleyip karıştırın ve kıvam alması için yaklaşık 6-7 dakika daha pişirerek ateşten alın.
  5. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, tuzu, karabiberi ve soya sosunu ilave ederek yeniden karıştırın.
  6. Ardından haşlanmış taze fasulyeleri ekleyerek karıştırmaya devam edin ve önceden yağlanmış fırın kabına aktarın. 
  7. Kalan kaşar peynirini üzerine serptikten sonra ağzını yağlı kağıtla kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. 
  8. Süre sonunda fırından alarak karamelize soğanları üzerine yayın. Fırında 10 dakika daha pişirin ve sıcak servis edin.
Yorumlar
avatar
Engin Rahime Pelister YORUM 31 Ağustos 2024, 22:18
Çok beğenildi. Teşekkürler..

Benzer Tarifler

Lezzet Logo