Patatesli Ve Havuçlu Mücver

Patatesli Ve Havuçlu Mücver
24 Şubat 2023

Patates, havuç ve pırasa ile hazırlanan mücveri, kızarttıktan sonra yoğurtlayarak sunabilirsiniz.

Nefis kabak mücver tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Patatesli Ve Havuçlu Mücver için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 dal pırasa
  • 500-600 g patates (Haşlanmış)
  • 1 adet havuç (Haşlanmış)
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 6-7 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 6-7 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı sumak

Kızartmak için

  • Sıvı yağ (1 çay bardağı kadar)
  • 1 çay bardağı un (Bulamak için)

Üzeri için

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Patatesli Ve Havuçlu Mücver

Nasıl Yapılır

  1. Pırasayı ince ince kıydıktan sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  2. Haşlanmış patates ve havucu geniş bir kabın içinde rendeleyin. Karbonatı limon suyunda inceltin. Kalan diğer malzemelerle birlikte karıştırma kabına ekleyin.
  3. Tüm malzeme özdeşleşene kadar iyice karıştırın. Mücver harcından küçük parçalar elde edip yassılaştırın.
  4. Her parçayı önce galeta ununa bulayın, sonra da tavada her iki tarafını kızartın.
  5. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine dilerseniz süzme yoğurt dökün, yağda hafif yakılmış kırmızı toz biber gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo