Kereviz Sapı Yemeği

Kereviz Sapı Yemeği
25 Temmuz 2022

Kerevizi zeytinyağlı, kereviz salatası olarak oldukça sık tüketiriz. Keskin tadından dolayı tercih etmeyenler mutlaka kereviz sapı yemeğini denemeli. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız kereviz sapı yemeğinin detayları aşağıda. 

Kereviz ile yapılan alternatif tarifler için terbiyeli kereviz yemeği ve portakallı kereviz yemeği tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kereviz Sapı Yemeği için

Malzemeler

  • 250 gr kadarı yapraklı kereviz sapları
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 adet havuç 
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet patates 
  • 4 yemek kaşığı yağ 
  • Tuz
Kereviz Sapı Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye yağ alınır ve yemeklik doğranan soğan yağda kavrulur. 
  2. Biberler ince ince doğranır. 
  3. Havuç jülyen kesilir. 
  4. Sarımsak, havuç ve biberler tencereye alınır ve kavrulur. 
  5. Tencereye salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  6. Kereviz sapları yıkanır ve doğranır. 
  7. Patatesler küp küp doğranır. 
  8. Bütün malzemeler tencereye alınarak karıştırılır. 
  9. Su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo