Yoğurtlu Kuskus Salatası

Yoğurtlu Kuskus Salatası
06 Ağustos 2024

Hafif ve lezzet dolu bir yaz alternatifi: Kuskus, yoğurt, garnitür ve taze otların muhteşem uyumuyla hazırlanan sağlıklı ve ferahlatıcı bir salata. Çay saatlerinizin en sevilen tercihi olacak bu yoğurtlu kuskus salatasını her öğün keyifle deneyebilirsiniz. İşte Yoğurtlu Kuskus Salatası tarifinin detaylarına geçebiliriz:

Rus Salatası tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yoğurtlu kuskus salatası kaç kaloridir?

Bir porsiyon yoğurtlu kuskus salatası 278 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yoğurtlu Kuskus Salatası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı kuskus
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 tutam dereotu
  • 10 adet kornişon turşu
  • 1 çay bardağı mısır
  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
Yoğurtlu Kuskus Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suya tuz ve birkaç damla sıvı yağ ekleyin.
  2. Kuskusu suya ilave edin  yaklaşık 10-15 dakika haşlayın.
  3. Derin bir kasede yoğurt, mayonez ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın.
  4. Haşlanmış kuskusu geniş bir karıştırma kabına alın.
  5. Üzerine garnitür, küp küp doğranmış kornişon turşu, mısır ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
  6. Hazırladığınız yoğurtlu mayonezli sosu kuskuslu karışıma ilave edin. Tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın ve tuz,  karabiber ile tatlandırın.
  7. Kuskus salatasını buzdolabında en az 1 saat dinlendirin ve soğutun.
  8. Soğuk olarak servis yapın ve isteğe göre dereotu yaprakları veya mısır taneleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Salatanın etrafına marul yaprakları veya taze roka yaprakları ile sunabilirsiniz.
  • Yoğurtlu Kuskus Salatasının yanına ızgara tavuk ile servis edebilirsiniz.
  • Salatanın yanında çıtır ekmek dilimleri veya grissini gibi atıştırmalıklar sunarak çeşitlilik sağlayabilirsiniz.
  • Üzerine tereyağı yakıp pul biber ile lezzetlendirdikten sonra salatanın üzerine gezdirebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Sarımsağı rendeleyerek veya ezerek ekleyin, böylece sarımsağın lezzeti tüm sosa yayılacaktır.
  • Hazırladığınız kuskus salatasını buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Bu süre, sosun malzemelerle iyice karışmasını ve lezzetlerin birbirine geçmesini sağlar.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo