Mastave

Mastave
24 Eylül 2021

Mastave Osmanlı mutfağında sıklıkla tüketilen bir yoğurtlu meze. Bir nevi pazılı cacık denebilecek olan mastave için malzemeleriniz hazırsa tarif detayları aşağıda. 

Pazı ile yapılan alternatif lezzetler için Pazı YemeğiZeytinyağlı Pazı Sarması ve Kremalı Pazı Graten tariflerine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Mastave için

Malzemeler

  • 1 demet pazı 
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 200 gr süzme yoğurt 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
Mastave

Nasıl Yapılır

  1. Tuzlu su kaynatılır. Pazılar sıcak su da 5 dakika haşlanır. 
  2. Sıcak sudan çıkarıldığı gibi soğuk suya alınır. 
  3. Süzme yoğurdun içine sarımsaklar ezilerek eklenir.
  4. Tavaya 2 yemek kaşığı yağ eklenir. İnce yemeklik doğranan soğan pişirilir.
  5. Pazılar piştikten sonra küçük parçalara ayrılır. 
  6. Yoğurt, soğan ve pazı birleştirilir. 
  7. Zeytinyağı ve çörekotu ile servis edilir. 
  8. Afiyet osun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo