Cunda Ezmesi

Cunda Ezmesi
20 Mayıs 2024

Tatilcilerin ilk tercihlerinden biri olan Cunda, aynı zamanda lezzetleri balıkları ve mezeleri ile de biliniyor. Taze balıkların bol bol bulunduğu bu adada, yemekler genellikle mezeler eşliğinde servis ediliyor. Cunda'nın en meşhur mezeleri arasında ise, lor peyniri, tulum peyniri ve çökelek karışımından oluşan Cunda ezmesi yer alıyor. Malzemeler hazırsa, Cunda ezmesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Cunda Ezmesi için

Malzemeler

  • 200 gr lor peyniri
  • 150 gr ceviz içi
  • 200 gr çökelek
  • 50 gr tulum peyniri
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 4 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Dereotu
  • Maydanoz (isteğe göre)
Cunda Ezmesi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle dereotunu yıkayın ve birkaç parçaya kesip kenara alın.
  2. Dereotu dışındaki tüm malzemeleri blendera alın ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çektirin.
  3. Hazırladığınız karışımı doğrudan servis tabağına alıp üzerini dereotu ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
  4. Orijinal Cunda ezmesi için, hazırladığınız harçtan parçalar kopartın ve avcunuzda yuvarlayarak küçük toplar hazırlayın.
  5. Hazırladığınız topları servis tabağına alın ve üzerine dereotu serpiştirerek servis edin.
Servis Önerisi

Cunda ezmesini, balık yemekleri eşliğinde sunabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo